Vekto
Contact met één van onze technische specialisten 036-7505372 verkoop@vekto.nl

Gacia groepenkasten PV-ready 63A

Gepubliceerd op 15-11-2022260 keer bekeken

Vekto heeft de PV-ready groepenkast ontworpen. Deze zijn zwaarder uitgevoerd dan de standaard groepenkasten. De gehele groepenkast is geschikt tot 63 Ampère en dat vergroot de maximale stroom die je PV omvormer mag leveren.
In een traditionele elektrotechnische installatie is er maar één voedingsbron en dat is de hoofdaansluiting van de netbeheerder. De regel is dan makkelijk: Als u bijvoorbeeld een hoofdaansluiting heeft van 35 Ampère, dan selecteert u een groepenkast met een hoofdschakelaar van 40 Ampère. Omdat de groepenkast gezekerd is op 35 Ampère kan er niet meer dan 35 Ampère door de groepenkast lopen. Als u een PV installatie heeft dan zijn er 2 voedingsbronnen en gelden er andere regels. Het is namelijk mogelijk dat er meer dan 40 Ampère door uw groepenkast loopt. Dit kan leiden tot schade en/of brand.

Voorbeeld van een groepenkast met 4 eindgroepen van 16A en een hoofdschakelaar van 40A:
Stel dat u een PV omvormer heeft die 10 Ampère aan stroom levert en de hoofdaansluiting is 35 Ampère. Dan moeten deze 2 waardes opgeteld worden en kom je uit op 45 Ampère. De groepenkast is maar geschikt tot 40 Ampère maar er kan 45 Ampère door de groepenkast lopen. Dat is teveel en kan er een gevaarlijke situatie ontstaan. Op onze productpagina's vindt u een tabel waarbij je precies kan zien wat de maximale stroom van de PV omvormer mag zijn versus de zekering van de hoofdaansluiting. 

Voor ons assortiment Gacia PV-ready Groepenkasten 63A, zie: GACIA PV-ready groepenkasten 63A