Groepenkasten Samenstellen Software

Groepenkast software van Vekto is een handige tool die u alle mogelijkheden geeft om een groepenkast samen te stellen en meteen te bestellen. Wij hebben rekenin
Gacia groepenkast opmaat
Volledig uitbedraad. Aansluit klaar.
- Alle componenten voorzien van Kema Keur - Superior prijs-kwaliteitverhouding - Volgens NEN1010 voorschriften
- Veelgestelde vraag - Standaard aanbod - Anders of NOG GROTER

Waarom kosten Gacia  groepenkasten 50% minder dan de bekende merken?

In de kwaliteit van Gacia is er geen eurocent bespaard. Met Vekto zijn de lijnen kort (inkoop/verkoop) en nemen wij genoegen met minder marge. De belangrijkste specificaties komen overeen met de bekende merken. In de paneelbouw (grote stroomverdelingen) wordt Gacia al op grote schaal toegepast. Wij streven erna om bij de kleinere verdelers (groepenkasten)  hetzelfde te bereiken.

sluiten
Toevoegen aan winkelwagen
Opmerking toevoegen (niet verplicht):
Aantal:
BESTELLEN
Laden
moment geduld aub
Opmerking/Vraag
Vul u email adres in:
Email deze kast ook naar Vekto met u vraag
cancel opslaan

Basis
Aantal Fases
Type uitvoering
Hoofdschakelaar
 
Groepen
Groepen
Krachtgroep
Fornuisgroep
 
Extra
Beltrafo
Stopcontact
Aardlekautomaat
afmetingen en plaatsing
Uitleg
 
Het groepenkastprogramma heeft primaire en secundaire instellingen. De primaire instellingen kunt u terug vinden onder het tabblad Basis. Instellingen zoals aantal fases, type uitvoering met of zonder krachtgroep kunt u hier selecteren. Het secundaire tabblad is afhankelijk van de primaire instellingen met als uitzondering groep. Uitleg over de individuele benoemingen volgt later in deze uitleg. Als u in de basis selecteert voor bv 6 groepen dan ziet u onder de Basis tabblad de aantal groepen verschijnen. Het is dan mogelijk om de groepen aan te passen afhankelijk van de specificatie van u installatie. Als u wenst er een fornuisgroep bij te plaatsen dan wordt het tabblad fornuis beschikbaar.


Basis
 
afbeelding van de basisinstellingen

Aantal Fases
Aantal fases binnen u installatie is afhankelijk van de kabel die na de kWh meter beschikbaar is. Een 1 fases installatie heeft 2 draden. 1 bruine en 1 blauwe draad. Bij een 3 fases installatie beschikt u over een 1 bruine, 1 zwarte, 1 grijze en 1 blauwe draad.

Type uitvoering
Er zijn twee soorten uitvoeringen beschikbaar: Automaat en Aardlek.
- Automaat: Het is verplicht om een aardlekschakelaar voor iedere installatieautomaat (groep) te plaatsen. Er mogen maximaal 4 groepen op 1 aardlekschakelaar gemonteerd worden. Ons programma rekent automatisch uit hoeveel aardlekschakelaars u nodig heeft voor u groepenkast.
- Aardlek: Het type aardlek is een combinatie van een installatieautomaat en een aardlekschakelaar in 1. Iedere groep heeft dus zijn eigen aardlekschakelaar. Mocht er aardlek zijn binnen u installatie dan gaat alleen 1 groep uit. Bij type automaat kunnen dit er maximaal 4 zijn.

Hoofdschakelaar
Vanaf 1 september 2005 is een hoofdschakelaar verplicht binnen u installatie. Wilt u deze groepenkast gebruiken als uitbreiding op u installatie dan hoeft u geen hoofdschakelaar te plaatsen.

terug naar boven

Groepen
 
afbeelding van de groepinstellingen

Groepen
U kunt hier het aantal groepen selecteren die u nodig heeft voor u installatie. Groepen zijn standaard uitgerust met 16A B karakteristiek automaat. De “B” geeft aan dat de automaten geschikt zijn voor woning. Uitleg hierover vind u terug onder de secundaire instellingen die wij later in deze beschrijving doornemen.

Krachtgroepen
Een krachtgroep is alleen mogelijk binnen een 3 fase installatie. Zoals eerder al omschreven in deze uitleg heeft een 3 fase installatie 4 draden. Bruin, zwart, grijs en blauw. Als u een verbruiker heeft die gevoed moet worden met 3 fases oftewel 380-400Vac dan kunt u hier selecteren hoeveel krachtgroepen u nodig heeft. Standaard zijn deze 16A B maar later te wijzigen.

Fornuisgroepen
Een fornuisgroep of ook wel een kookgroep genoemd is 2 keer een 1 polig + nul installatieautomaat oftewel een dubbele groep. U kunt beide installatieautomaten tegelijkertijd uitschakelen zoals voorgeschreven volgens bouwschrift voor deze toepassing. Als er op u verbruiker 2 fases gevraagd wordt dan kunt u deze type selecteren.

terug naar boven

Extra
 
afbeelding van de extra instellingen


Beltrafo
U groepenkast kan uitgerust worden met een beltrafo. De beltrafo is geschikt voor alle bellen met een spanning van 8Vac, 12Vac of 24Vac.

Stopcontact
Altijd handig om een stopcontact in u meterkast te hebben. U kunt hier bijvoorbeeld u internetmodem op aansluiten.

Aardlekautomaat
Als u heeft gekozen voor Type “automaat” dan heeft u de mogelijkheid om maximaal 3 aardlekautomaten te plaatsen. Dit kan handig zijn als u de wasmachine groep niet over dezelfde aardlek wil aansluiten als bijvoorbeeld een groep van de eerste verdieping.

terug naar boven

Secundaire instellingen
 
afbeelding van de secundaire instellingen
Alle groepen binnen u installatie zijn in te stellen op karakteristiek en ampère. De tabbladen worden beschikbaar als u een groep heeft toegevoegd in de Basis instellingen.

Verschil tussen B en C karakteristiek
U kunt dit zien als een vertraging bij het opstaren van een verbruiker. B heeft een kleiner vertragingen dan C. Bij woningen is het verplicht om een B karakteristiek automaat te plaatsen. Bij bedrijven wordt vaak een C geplaatst. Verbruikers zoals TL-verlichting hebben een inductie en als u een B zou gebruiken dan is het mogelijk dat de automaat uitslaat als u de verlichting aan zet.


Ampère
Standaard uitgerust met 16A. U mag alleen deze verhogen als de groep 1 op 1 is aangesloten op de verbruiker. Wij adviseren dat u deze instelling alleen wijzigt als er op u verbruiker een hogere waarde staat dan 16A. Lagere mag en kan handig zijn als u bijvoorbeeld een camper of caravan heeft.

terug naar boven

Tabblad afbeelding
 
afbeelding van de weergave
Afmetingen 2 rijen kast

afbeelding van 2 rijen kast

Afmetingen 1 rij kast

afbeelding van 1 rij kast
In het afbeeldingstabblad wordt u groepenkast vertoond. Boven de automaten worden de groep nummers weergeven die overeenkomen met de nummers in de secundaire instellingen en in het tabblad nummering. Wij maken gebruik van twee type kasten om alle mogelijke combinaties te maken.

Vanaf 2 kasten is het mogelijk om de positie te bepalen met de pijltjes. Deze worden automatisch weergeven voor de mogelijke posities. In de voorbeeld zoals hierboven ziet u ook een plus teken. U kunt de kast vergroten naar een 2 rijen kast. Dit kan handig zijn als u later meer automaten wilt toevoegen aan u installatie.

terug naar boven

Tabblad componenten
 
afbeelding van de componenten
Er zijn twee belangrijke kenmerken die u uit de componentenlijst kunt halen. Eerste is de opbouw van u componenten. Als u heeft gekozen voor Type “automaat” met hoofdschakelaar dan ziet u in de rechter afbeelding het bedradingsvolgorde die wij aanhouden. Wij bedraden vanaf de hoofdschakelaar naar de aardlekschakelaar en vervolgens naar de automaat. Tweede kenmerk van de componentenlijst is de prijs structuur. Wij willen onze klanten een transparanten prijsopgave geven. U kunt uit deze tabel precies zien hoe wij u groepenkast hebben berekend.

terug naar bovenTabblad nummering
 
afbeelding van de nummering

Een lijst met alle groepen opvolgorder van klein naar groot. Groepen die niet op 16A zijn ingesteld worden rood weergeven. U kunt hier in 1 opslag precies zien welke groepen er zijn en op welke volgorder deze gemonteerd worden.

terug naar boven

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10